GALLERIA

gallery/kirvesennen2
gallery/kirves

Hyljättynä ollut vuosikaudet ja ruosteen puremana. Ensin poistettu ruosteet jonka jälkeen kärsivällinen terän hionta. Hieman enemmän vaati aikaa että sai kaikki kolhut ja lommot terästä hiottua pois, ja terän teräväksi. Viimeistelyhionta öljyllä ja vesihiomapaperilla. Lopuksi vielä varren asennus. Nykyään kirves on taas käytössä.

gallery/pataennen
gallery/patajälkeen

Tämäkin entisaikojen käyttöesine oli hylättynä ja unohdettuna vuosia. Pelastustoimiin siis! Ensimmäisenä luonnollisesti ruosteen poisto. Ensimmäisessä kuvassa sitä on jo aloiteltu. Ruoste lähti mukavasti soodapuhalluksella ja teräsharjalla. Tämän jälkeen paineilmalla puhaltelin irtonaiset muruset, pölyt ja roskat pois. Sitten öljyä! Ruokaöljyä. Reilusti. Koko pataan kauttaaltaan. Kuumassa grillissä oli hyvä suorittaa rasvapoltto. Padan jäähdyttyä pyyhin ylimääräiset öljyt pois. Rasvapolton tein kolmesti, lisäten aina öljyä kertojen välillä. Lopputuloksen näkee jälkimmäisestä kuvasta.

Nyt voi vaikka villin lännen tyyliin lämmittää pavut padassa nuotion loimussa.

gallery/yrittäjä

Työn vastapainoksi on vapaa-ajalla hyvä laittaa pää puskaan ja kasvatella chilejä omaan käyttöön. 1-2 vuoden ikäisiä kasveja on tällä hetkellä noin 10 kpl ja uusi sukupolvi jo itämässä.  Lajikkeita on useita erilaisia ja tulisuusasteet vaihtelevat miedoista aina maailman tulisimpiin :)

gallery/peilic.

Vanhasta ikkunan pokasta tehty peili.

Poka puhdistettu, hiottu ja maalattu. Peililasi on kolmessa osassa ja kiinnitetty liimaamalla. Mahdollista tehdä myös yhdellä peilillä.

gallery/kiikkustoolic

Vanha keinutuoli vuodelta 1958.

Kovan käytön seurauksen toinen käsinoja oli irronnut ja selkänojan pinna katkennut. Rikkoutuneet pinnat puhdistettiin ja sovitettiin toisiinsa. Loput hoitui liimalla ja puristimilla. Perintökalleus taas valmiina käyttöön seuraaville sukupolville.

gallery/logocolornotext
Vanha kirves
Pieni valurautapata
Peili
Keinutuoli
Chilien kasvatusta