Vuosikaudet hylättynä ja ruosteen puremana ollut kirveen terä sai uuden elämän. Ensimmäisenä poistettu ruosteet, jonka jälkeen kärsivällinen terän hionta. Aika paljon aikaa vaati, että sai kaikki vuosien kolhut ja lommot terästä hiottua pois ja terän jälleen teräväksi. Viimeistelyhionnan tein öljyllä ja vesihiomapaperilla. Lopuksi vielä varren asennus. Nykyään kirves on taas käytössä.

Tämäkin entisaikojen käyttöesine oli hylättynä ja unohdettuna vuosia. Pelastustoimiin siis! Ensimmäisenä luonnollisesti ruosteen poisto. Ensimmäisessä kuvassa sitä on jo aloiteltu. Ruoste lähti mukavasti soodapuhalluksella ja teräsharjalla. Tämän jälkeen paineilmalla puhaltelin irtonaiset muruset, pölyt ja roskat pois. Sitten öljyä! Ruokaöljyä. Reilusti. Koko pataan kauttaaltaan. Kuumassa grillissä oli hyvä suorittaa rasvapoltto. Padan jäähdyttyä pyyhin ylimääräiset öljyt pois. Rasvapolton tein kolmesti, lisäten aina öljyä kertojen välillä. Lopputuloksen näkee jälkimmäisestä kuvasta. Nyt voi vaikka villin lännen tyyliin lämmittää pavut padassa nuotion loimussa.

Vanhasta ikkunan pokasta tehty peili.

Poka puhdistettu, hiottu ja maalattu. Peililasi on kolmessa osassa ja kiinnitetty liimaamalla. Mahdollista tehdä myös yhdellä isolla peilillä, mutta tässä katsoin näppärämmäksi leikata ja kiinnittää palat erikseen. 

Perintönä saatu keinutuoli vuodelta 1958.

Kovan käytön seurauksen toinen käsinoja oli irronnut ja selkänojan pinna katkennut. Rikkoutuneet pinnat puhdistettiin ja sovitettiin uudelleen toisiinsa. Kiinnitys hoitui liimalla ja puristimilla. Keinutuoli ei maalattu uudelleen, pienet ajan tuomat kulumat antavat huonekalulle persoonallisuutta. Perintökalleus on taas valmiina käyttöön seuraaville sukupolville.

Vanha kirves
Pieni valurautapata
Peili
Keinutuoli

20- vuodessa tuijat olivat päässeet valtaamaan alaa  asiakkaan maakellarin ympäriltä. Tuijat kaadettiin ja saatiin mukavasti pihapiiriä siistimmäksi ja maakellari esille. 

Pusikon raivaus

Oven vaihtajalta oli tuntemattomasta syystä jäänyt viimeistely työt tekemättä. Kosken Apukäsi soitettiin hätiin. Nyt kelpaa vieraiden saapua. 

Ovipielien siistiminen

Täältä löydät ennen ja jälkeen kuvia tekemistäni työprojekteista. Enemmän sisältöä löytyy Facebook -sivuiltani, kannattaa käydä kurkkaamassa! 

Autotallin remonttia. Vanhat ovet olivat liian pienet nykyajan autolle ja aika oli jo tehnyt tehtävänsä vanhoihin oviin. Olivat siis repsahtaneet. Apuun soitettiin Kosken Apukäsi. Omistaja oli pelastanut jykevät -70 luvun tallin ovet talteen ja purkanut ovipielet valmiiksi. Uusiokäyttöön tulevien ovien asennuksen jälkeen laidoitettiin tallin pääty uusiksi. Työprosessin edetessä muutettiin päätykolmiota. Laudoituksen sijaan asennettiin kirkas pleksi, jolloin talliin virtaa luonnonvaloa.

Autotallin julkisivun päivitys